IMELETETTY PERUNALAATIKKO
Sivu 1 / 1
IMELETETTY PERUNALAATIKKO
2 kg perunoita (jauhoisia)
2 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai oivariini
0,5-1 l maitoa
2 rkl siirappia tarvittaessa
3 tl suolaa
Keitä kuoritut, lohkotut perunat kypsiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois. Survo perunat muusinuijalla tai sähkövatkaimella. Anna seoksen jäähtyä suurin piirtein kädenlämpöiseksi, etteivät jauhot 'pala'. Sekoita puolet voista ja reilu puolet jauhoista perunoiden sekaan ja ripottele loput jauhot perunoiden päälle.
Pidä kattila kannella tai muovilla peitettynä yön yli tai ainakin 5-6 tuntia huoneenlämmössä. Voit pari kertaa välillä sekoittaa muhennosta, jos olet hereillä. Sen takia ei kuitenkaan tarvitse herätä.
Imeltyessään muhennos notkistuu. Jos sitä ei silminnähden ole kuudessa tunnissa tapahtunuT. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista siirappia. Sen jälkeen sekoita joukkoon kylmää maitoa niin paljon, että seoksesta tulee selvästi löysää puuroa, siis huomattavasti löysempää kuin tavallinen perunamuusi, mutta ei ihan velliä. Lisää suolaa maun mukaan; ohjeessa on karkea arvio, jolla ei pysty ruokaa pilaamaan. Syödessäkin voi tarvittaessa suolaa lisätä.
Kaada seos yhteen tai kahteen voideltuun vuokaan. Huomaa, että laatikko kuohuu uunissa, joten kuohumisvaraa täytyy olla ainakin 3-4 cm. Lisää loput rasvasta nokareina laatikoiden pinnalle.
Paista ensin n. 1/2 tuntia 200-asteisessa uunissa, jotta laatikko alkaa kiehua. Vähennä sitten lämpö noin 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä pari tuntia. Jos laatikko alkaa näyttää liian tummalta, peitä vuoka alumiinifoliolla.
2 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai oivariini
0,5-1 l maitoa
2 rkl siirappia tarvittaessa
3 tl suolaa
Keitä kuoritut, lohkotut perunat kypsiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois. Survo perunat muusinuijalla tai sähkövatkaimella. Anna seoksen jäähtyä suurin piirtein kädenlämpöiseksi, etteivät jauhot 'pala'. Sekoita puolet voista ja reilu puolet jauhoista perunoiden sekaan ja ripottele loput jauhot perunoiden päälle.
Pidä kattila kannella tai muovilla peitettynä yön yli tai ainakin 5-6 tuntia huoneenlämmössä. Voit pari kertaa välillä sekoittaa muhennosta, jos olet hereillä. Sen takia ei kuitenkaan tarvitse herätä.
Imeltyessään muhennos notkistuu. Jos sitä ei silminnähden ole kuudessa tunnissa tapahtunuT. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista siirappia. Sen jälkeen sekoita joukkoon kylmää maitoa niin paljon, että seoksesta tulee selvästi löysää puuroa, siis huomattavasti löysempää kuin tavallinen perunamuusi, mutta ei ihan velliä. Lisää suolaa maun mukaan; ohjeessa on karkea arvio, jolla ei pysty ruokaa pilaamaan. Syödessäkin voi tarvittaessa suolaa lisätä.
Kaada seos yhteen tai kahteen voideltuun vuokaan. Huomaa, että laatikko kuohuu uunissa, joten kuohumisvaraa täytyy olla ainakin 3-4 cm. Lisää loput rasvasta nokareina laatikoiden pinnalle.
Paista ensin n. 1/2 tuntia 200-asteisessa uunissa, jotta laatikko alkaa kiehua. Vähennä sitten lämpö noin 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä pari tuntia. Jos laatikko alkaa näyttää liian tummalta, peitä vuoka alumiinifoliolla.
Vierailija- Vierailija
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa