RAHKAPIIRAKKA
Sivu 1 / 1
RAHKAPIIRAKKA
3 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
1/2 palaa (25 g) hiivaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
8 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Valio Oivariini® juoksevaa
Päälle
2 munaa
2 prk (à 250 g) Valio Eila® maitorahkaa
2 dl Valio Eila® vispikermaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua
Valmistusohje
•
Aloita rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
•
Taputtele jauhotetulla kädellä tai kauli taikina uunipannulle leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
•
Valmista rahkapiirakan täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
•
Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada rahkaseos taikinan päälle.
•
Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes se on kypsä.
VINKKI
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa