Riihipirtti
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Yhteistyökumppanit
ilmainen foorumi

RAHKAPIIRAKKA

Siirry alas

RAHKAPIIRAKKA Empty RAHKAPIIRAKKA

Viesti kirjoittaja pikemuori La 28 Maalis 2015 - 16:39

RAHKAPIIRAKKA Images?q=tbn:ANd9GcRtb0VHRC-uLh1gCA9rTJBXVomk9rMohag8sZUb0iXG0m2Du-Avww

3 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
1/2 palaa (25 g) hiivaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
8 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Valio Oivariini® juoksevaa

Päälle

2 munaa
2 prk (à 250 g) Valio Eila® maitorahkaa
2 dl Valio Eila® vispikermaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua

Valmistusohje

Aloita rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.




Taputtele jauhotetulla kädellä tai kauli taikina uunipannulle leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.




Valmista rahkapiirakan täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.




Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada rahkaseos taikinan päälle.




Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes se on kypsä.




VINKKI
pikemuori
pikemuori
PIRTTI-EMÄNTÄ

Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa