Persikka-rahkapiiras
Sivu 1 / 1
Persikka-rahkapiiras
100 g margariinia
½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
päällys
1 tlk (n.410g) säilykepersikoita
1 prk MAITORAHKAA
1 dl maitoa
½ rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina tasaisesti voideltuun vuokaan. Viipaloi persikat ja asettele vuoan pohjalle. Sekoita maitorahka, maito, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri ja sokeri keskenään ja kaada vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min.
½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
päällys
1 tlk (n.410g) säilykepersikoita
1 prk MAITORAHKAA
1 dl maitoa
½ rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina tasaisesti voideltuun vuokaan. Viipaloi persikat ja asettele vuoan pohjalle. Sekoita maitorahka, maito, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri ja sokeri keskenään ja kaada vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min.
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
Vs: Persikka-rahkapiiras
Persikka-rahkapiirakka
Persikka-rahkapiirakka on nopea valmistaa, joten se sopii erinomaisesti tarjottavaksi vaikkapa yllätysvieraille.
Ainekset
Pohja
125 g Arla Ingman Meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g Arla Keittiö maitorahkaa
n. 400 g viipaloitua persikkaa sokeriliemessä + 1 dl persikoiden lientä
1 tl vanilliinisokeria
Ohjeet
Vaahdota vatkaajalla sokeri ja pehmennyt voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin kananmuna ja sitten vehnäjauho sekä leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Asettele persikkaviipaleet tasaisesti pohjan päälle. Jos viipaleet ovat kovin paksuja, ne voi puolittaa veitsellä. Sekoita maitorahkan joukkoon noin 1 dl persikoiden sokerilientä ja teelusikallinen vanilliinisokeria. Kaada täyte tasaisesti persikoiden päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile rahkapiirakka lämpimänä.
Persikka-rahkapiirakka on nopea valmistaa, joten se sopii erinomaisesti tarjottavaksi vaikkapa yllätysvieraille.
Ainekset
Pohja
125 g Arla Ingman Meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g Arla Keittiö maitorahkaa
n. 400 g viipaloitua persikkaa sokeriliemessä + 1 dl persikoiden lientä
1 tl vanilliinisokeria
Ohjeet
Vaahdota vatkaajalla sokeri ja pehmennyt voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin kananmuna ja sitten vehnäjauho sekä leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Asettele persikkaviipaleet tasaisesti pohjan päälle. Jos viipaleet ovat kovin paksuja, ne voi puolittaa veitsellä. Sekoita maitorahkan joukkoon noin 1 dl persikoiden sokerilientä ja teelusikallinen vanilliinisokeria. Kaada täyte tasaisesti persikoiden päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile rahkapiirakka lämpimänä.
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
MARTAT
Aurinkoinen persikkapiiras tuo kevään kahvipöytään.
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
Täyte:
1 prk (200 g) maitorahkaa
1 kananmuna
noin 1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 prk säilykepersikoita
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää kevytkerma, kananmuna ja öljy nopeasti sekoittaen.
3. Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija noin 30 cm.
4. Valmista täyte. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
5. Valuta ja viipaloi persikat. Laita persikkaviipaleet taikinan pinnalle. Kaada rahkaseos niiden päälle.
6. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
7. Tarjoa hyvin jäänhtyneenä.
Vinkki!
Persikoiden sijasta voi käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja esim. aprikoosia tai vadelmia.
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
Täyte:
1 prk (200 g) maitorahkaa
1 kananmuna
noin 1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 prk säilykepersikoita
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää kevytkerma, kananmuna ja öljy nopeasti sekoittaen.
3. Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija noin 30 cm.
4. Valmista täyte. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
5. Valuta ja viipaloi persikat. Laita persikkaviipaleet taikinan pinnalle. Kaada rahkaseos niiden päälle.
6. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
7. Tarjoa hyvin jäänhtyneenä.
Vinkki!
Persikoiden sijasta voi käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja esim. aprikoosia tai vadelmia.
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa