Isä Aleksanterin kulitsa
Sivu 1 / 1
Isä Aleksanterin kulitsa
Perinteinen kulitsa on pashan paras kaveri! Sukaatit, mantelirouhe ja rusinat maustavat vehnäsen juhlakuntoon. Tällä ohjeella valmistat yhden ison ja ihanan kulitsan pääsiäispöytään
1 1/2 dl sokeria
1 kpl munaa
2 1/2 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g sukaatteja
3/4 dl mantelirouhetta
1/2 dl rusinoita
100 g voita
Vatkaa sokeri ja muna kulhossa. Lisää kädenlämpöinen maito ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita kolmasosa vehnäjauhoista joukkoon. Lisää sukaatti, mantelirouhe, rusinat ja sulatettu voi. Lisää loput vehnäjauhot ja alusta taikina pehmeäksi. Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonneesta taikinasta pyöreä leipä ja kohota se hyvin.
Voitele kohonnut leipä munalla ja tee kokonaisista kuorituista manteleista leivän päälle kirjaimet XB.
Paista kulitsa 175-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi noin 50 minuuttia.
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa