PASHA...Pääsiäisen herkku ja ISÄ ALEKSANTERIN PASHA OHJE
Sivu 1 / 1
PASHA...Pääsiäisen herkku ja ISÄ ALEKSANTERIN PASHA OHJE
Pasha
Valmistusaika n.30 minuuttia
Lisää ainekset ostoslistalle
Mitä pääsiäinen olisi ilman sen perinteisintä jälkiruokaa? Muista aloittaa valmistelut ajoissa, jotta pasha ehtii asettua muotissaan. Parhaan tuloksen saat kun annat Pashan valuttua yön yli jääkaapissa.
5 dl laktoositonta Milbona-kuohukermaa
2 prk (à 250 g) rasvatonta Milbona-maitorahkaa
200 g Milbona-voita sulatettuna
2 dl Bake Dreams -sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
½ dl rouhittuja manteleita
raastettua appelsiinin kuorta viimeistelyyn halutessasi
Valmistus
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon jäähtynyt voi, sokerit ja sitruunamehu.
3. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta.
4. Sekoita rahkaseokseen mantelit ja kermavaahto hellästi käännellen.
5. Kokoa liotettu pashamuotti ja vuoraa se kostutetulla harsokankaalla. Nosta muotti ylösalaisin sopivan pienisuisen astian päälle, niin että muotin pohja ei kosketa astian pohjaa.
6. Kaada pashaseos muottiin ja taittele roikkuva harsokangas päälle. Nosta jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.
7. Ennen tarjoamista kumoa muotti lautaselle, poista muotti ja harso. Pasha säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Viimeinen muokkaaja, pikemuori pvm Ma 6 Huhti 2015 - 8:55, muokattu 1 kertaa
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
VALAMON PASHA
2 1/2 dl sokeria
2 kpl keltuaista
200 g voita
400 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
1 kpl sitruunaa (mehu)
1 kpl appelsiinia (mehu)
2 dl kuohukermaa
Perinteinen pasha on pääsiäisen jälkiruoka. Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.
Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa.
Kumoa pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.
http://riihipirtti.luofoorumi.com/t3174-isa-aleksanterin-kulitsa
pikemuori- PIRTTI-EMÄNTÄ
- Viestien lukumäärä : 4610
Join date : 24.12.2010
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa